BISZKOPT Z KREMEM KARPATKOWYM I TRUSKAWKAMI
- 7 jaj
- 7 łyżek cukru
- 7 łyżek oliwy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1,5 kostki margaryny
- galaretka truskawkowa
Białka ( z odrobiną soli ) ubić na sztywno. Ubijając dodawać cukier a na koniec żółtka.
Następnie drewnianą łyżką wymieszać mąkę + proszek do pieczenia i oliwę.
Piekarnik nagrzać do temp 200 st. Piec około 30 minut. Blaszkę wyłożyć pergaminem lub papierem do pieczenia.
KREM:Gotowy krem karpatkowy - ugotować, ostudzony połączyć z margaryną.
Placek przeciąć na połowę. I przełożyć go kremem ( do kremu można dodać pokrojone truskawki). Na wierzch również wyłożyć krem i udekorować truskawkami, przekrojonymi w pół.
A na koniec przykryć placek tężejącą truskawkową galaretką.
SMACZNEGO