Witajcie dziewczyny cóż mogę powiedzieć o sobie.. Mieszkam jak wcześniej powiedziałam i też stąd pochodzę czyli z Bielawy to woj.Dolnośląskie ok. 65 km od Wrocławia..
Mój ślub odbędzie się w dniu 21.06.2014 roku o godzinie 17:00 w Bazylice Andrzeja Apostoła w Olkuszu a wesele w Remizie OSP w Bukownie.. A zapytacie się czemu tam otóż mój Ł z tych stron pochodzi.. Salę mamy za darmo ponieważ mój Ł jest strażakiem a strażakowi przypada sala za darmo.. Wesele robimy max na 80 osób.. Z mej strony będzie mało osób ze względu na odległość a od strony Ł będzie sporo..
Co mamy załatwione.. Przede wszystkim salę.. Jest to remiza OSP Bukowno.. Za salę nic nie płacimy ponieważ mój Ł jest strażakiem.. A strażakowi przypada sala za darmo na różne uroczystości..
Catering.. (byłam na jednym z wesel z mym Ł gdzie ten Catering serwował jedzenie jest przepyszne.. polecam jego nazwa to Catering Grześ)
Wódeczkę na wesele mamy to 108 butelek ale chcemy jeszcze dokupić na bramy ok. 40..
Zespół muzyczny i kamerzystę wraz z fotografem.. Chcieliśmy tylko fotografa ale rodzina jego i moja chce też kamerzystę więc jest..
Nauki i poradnię.. Co do nauk wzięliśmy kurs weekendowy dwudniowy a poradnię po naukach wzięliśmy w któryś dzień tygodnia..
Dekoratorkę już mamy zamówioną wystrój sali będzie od koloru ciemny zielony jasny i biały..
Obrączki mamy jednokolorowe na każdej obrączce jest grawer z imieniem i z datą ślubu..
Jeżeli chodzi o stroję mój Ł ma już garnitur tylko trzeba jeszcze jemu przygotować na poprawiny i dodatki jemu kupić..
Co do mojej sukni jest już ona prawie gotowa.. Tylko trzeba dać małe poprawki.. i na początku kwietnia będę miała gotową.. Co mogę o niej powiedzieć jest ona skromna.. elegancka i podkreślająca figurę i biust..
Buciki mam już i inne dodatki dla Panny Młodej..
Zaproszenia mamy już załatwione i już chodzimy z Ł po rodzinie i roznosimy.. Jeszcze brata z bratową Ł mamy zaprosić ale to dopiero na święta bo brat Ł jest chwili obecnej w Norwegii..
Co do mojej listy gości jak mówiłam wcześniej będzie mało osób.. Chwili obecnej czekam na Ł żeby do mnie przyjechał i rozniesiemy owe zaproszenia..
Co mamy do załatwienia.. Noclegi dla mej rodziny.. ale to dopiero jak goście dadzą potwierdzenie..
Dokupić wódkę..
Przygotować autko bo my będziemy jechali swoim lecz jeszcze może to się zmienić..
Kierowcę dla gości..
Resztę dokumentacji..
Koronę..
Fryzier i kosmetyczkę no jestem już jestem umówiona ale zobaczy się czy będzie dany efekt jaki bym chciała..
Bukiet ślubny.. i tu jest problem bo tyle jest ślicznych bukietów aż ciężko wybrać..
Zaproszenia dla mej rodziny..
I tu jest problem..
Nie wiem z Ł co kupić na podzięce dla rodziców.. Nie chcemy też szaleć chcemy żeby to było wyjątkowe..
I to koniec..
Może coś zapomniałam jak coś to jeszcze dopiszę