Hmmm... robiliśmy je w Wawie ale zapytam się czy mają też swoje sklepy we wrocku. Firma nazywa się EXCELSIOR. Obrącki wyniosły nas za parę 1002 zł a że firma ma upust 30% na obrączki ślubne zapłaciliśmy 701 zł w tym mieliśmy 15 znaków grawerki gratis każdy dodatkowy znak kosztował nas 2 zł. (Prawdę mówiąc a dokładnie pisząc gdyby obrączki naprawdę nas wyniosły ponad 1000 zł nie zgodzilibyśmy się na nie odgórnie złożyliśmy sobie że zapłacimy do 700 zł)
Jeśli zamówiło się obrączki powyżej 500 zł dostaje się od firmy do wyboru wisiorek w kształcie małego serduszka lub brylancik do damskiej obrączki. Ja wybrałam kamień i przez co obrączka musiała być ciut grubsza niż tradycyjna więc cena była troche więkasza bo płaci się od wagi (nasze ważyły 9,46 o rozmiarach damska 15 męska 23). Na początku myśleliśmy by mieć 2 kolorowe są takie u Kruka ale zrezygnowaliśmy z usług tej firmy. W tej co robiliśmy robią obrączki ręcznie a nie jak u Kruka maszynowo, poza tym u Kruka jest określona liczba wzorów, a tam jest olbrzymia, gdyż z każdej obrączki można wybrać jakiś motyw i dzieki tem stworzyć włany wzór.
Te nasze obrącki są satynowe tzn. złoto nie jest wypolerowane do błyszczącej postaci- tylko między odcieniami złota jest błyszczący pasek by oddzielić od siebie kolory. Teraz wiem że lepiej jest mieć błyszczące gdyż jak się porysują a napewno się porysują od chociażby prac domowych, nie widać na nich tak bardzo rys jak na satynie. Nam niestey szybko się porysowały ale naszczęście mamy dożywotnią gwarancje i w każdej chwili możemy dać je do czyszczenia. Przy zakupie obrączek dostaje sie kupon który można w dowolnym czasie wykorzystać na bezpłatne na powiększenie obrączki.
Jeśli nawet tej firmy nie bedzi we wrocku to lepiej jest się przejść po zwykły jubilerach jeśli czas Was nie goni, my tak właśnie zrobiliśmy i przypadkiem natkneliśmy sie na tę.
Pozdrawiam Drelisia